Mainos
Mainos

SAK ei hyväksy työttömyysturvan heikennyksiä

Työvoiman liikkuvuuden esteenä ovat muun muassa eräiden sopimusalojen matalat palkat ja työsuhteiden heikko laatu, SAK katsoo.

SAK vaatii, ettei tuleva hallitus kajoa työttömyysturvaan. Työttömyys ja alueellinen työvoimavoimapula tulisi ratkaista siten, että kepin sijasta käytettäisiin porkkanoita.

Työttömyysturvan tasoa tulisi parantaa muun muassa luopumalla vaalikauden aikana prosenttivähennyksestä eli maksettujen sosiaalivakuutusmaksujen vähentämisestä etuuden perustana olevasta palkasta.

SAK:n hallitus käsitteli tänään työmarkkinajärjestöjen yhteistä esitystä, jolla pyritään tehostamaan työmarkkinoiden toimivuutta. Viikko sitten julkistetun kannanoton on määrä päätyä seuraavan hallituksen pöydälle.

Työmarkkinajärjestöjen esityksessä todetaan yhteinen halu arvioida ja kehittää työllistämistoimia ja työttömyysturvaa kokonaisuudessaan, jotta työmarkkinat toimisivat nykyistä paremmin.

SAK katsoo, että työvoiman liikkuvuuden esteenä ovat myös eräiden sopimusalojen matalat palkat ja työsuhteiden heikko laatu. Työllisyyden parantamisen suuri linja on järjestön mielestä tehdä työelämästä entistä houkuttelevampaa.

Palkansaajakeskusjärjestö kirjasi viime kesän edustajakokouksessaan tavoitteekseen turvata työttömyysturvan taso.

SAK:n hallitus muistuttaa kannanotossaan Suomen työttömyysturvan olevan niin paljon jäljessä muista Pohjoismaista, että hallitusohjelmaan on otettava lisää rahaa tukien korotukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot