Mainos
Mainos

SAK ei hyväksy työttömyysturvan heikennyksiä

Työvoiman liikkuvuuden esteenä ovat muun muassa eräiden sopimusalojen matalat palkat ja työsuhteiden heikko laatu, SAK katsoo.

SAK vaatii, ettei tuleva hallitus kajoa työttömyysturvaan. Työttömyys ja alueellinen työvoimavoimapula tulisi ratkaista siten, että kepin sijasta käytettäisiin porkkanoita.

Työttömyysturvan tasoa tulisi parantaa muun muassa luopumalla vaalikauden aikana prosenttivähennyksestä eli maksettujen sosiaalivakuutusmaksujen vähentämisestä etuuden perustana olevasta palkasta.

SAK:n hallitus käsitteli tänään työmarkkinajärjestöjen yhteistä esitystä, jolla pyritään tehostamaan työmarkkinoiden toimivuutta. Viikko sitten julkistetun kannanoton on määrä päätyä seuraavan hallituksen pöydälle.

Työmarkkinajärjestöjen esityksessä todetaan yhteinen halu arvioida ja kehittää työllistämistoimia ja työttömyysturvaa kokonaisuudessaan, jotta työmarkkinat toimisivat nykyistä paremmin.

SAK katsoo, että työvoiman liikkuvuuden esteenä ovat myös eräiden sopimusalojen matalat palkat ja työsuhteiden heikko laatu. Työllisyyden parantamisen suuri linja on järjestön mielestä tehdä työelämästä entistä houkuttelevampaa.

Palkansaajakeskusjärjestö kirjasi viime kesän edustajakokouksessaan tavoitteekseen turvata työttömyysturvan taso.

SAK:n hallitus muistuttaa kannanotossaan Suomen työttömyysturvan olevan niin paljon jäljessä muista Pohjoismaista, että hallitusohjelmaan on otettava lisää rahaa tukien korotukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme