Mainos
Mainos

SAK ei hyväksynyt työajan lyhentämistä tuloja alentaen

SAK:n kenttäväki ei halua alentaa ansioita, jos työaikaa lyhennetään. Tämä tuli voimakkaasti esille SAK:n edustajakokouksen päätöspäivänä. Kokoukseen kannanotosta kuitenkin jätettiin kiihkeän keskustelun jälkeen pois maininta, että työajan lyhentäminen voi vaikuttaa tuloihin.

Kannanotosta huolimatta puheenjohtaja Lauri Ihalainen korosti, että merkittäviä työajan lyhennyksiä työllisyyden kannalta ei tehdä, ellei tuloihin puututa.

SAK:n edustajakokous haluaa edelleen tavoitella yleistä työajan lyhentämistä. Järjestön tulevaisuuden tavoitteeksi määriteltiin keskimäärin 30 tunnin työviikko, kun SAK:n aiempi tähtäin oli 35 tunnissa.

Edustajakokous kehottaa kannanotossaan jäsenliittoja tekemään alakohtaisia työaika- ja työllisyyssopimuksia. Tavoitteena on, että työnantajat sitoutuisivat samalla luomaan uusia työtilaisuuksia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme