Mainos
Mainos

SAK esitti palkkavaatimuksensa

SAK tavoittelee 3,1 prosentin korotuksia ensi vuodelle.

SAK tavoittelee ensi vuodelle kustannusvaikutuksiltaan 3,1 prosentin ja seuraavalle vuodelle 2,7 prosentin palkankorotuksia. SAK haluaa ensi vuonna vähintään 47 euron korotusta kuukausipalkkoihin tai 28 sentin korotusta tuntipalkkoihin.

SAK:n tavoitteissa on 2,2 prosentin yleiskorotus. Liittoerä on 0,6 prosenttia ja tasa-arvoerä 0,3 prosenttia. Vuodelle 2006 SAK vaatii 48 euron kuukausipalkkakorotusta tai 29 sentin tuntipalkkakorotusta. Yleiskorotusvaatimus on edelleen 2,2 prosenttia. Vaatimus liittoerästä ja tasa-arvoerästä on yhteensä 0,5 prosenttia palkoista.

SAK:n hallituksen linjaamat tavoitteet ovat tasoltaan lähes samat kuin STTK:lla ja Akavalla. Kumpikin tavoittelee ensi vuodelle 3,0 prosentin ja seuraavalla 2,7 prosentin korotuksia. Nämä tavoitteet julkistettiin jo eilen. SAK:n luvuissa vain siis ensi vuoden tavoite on 0,1 prosenttia suurempi kuin Akavalla ja STTK:lla.

STTK:n ja Akavan vaatimusten muodoissa on ero. STTK vaatii SAK:n tapaan myös liittoerää ja naispalkkaerää. Akava haluaa samansuuruista prosentuaalista pottia kaikille.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs katsoo, että hallitus tuskin voi tehdä veronkevennyksiä palkansaajapuolelta esitettyjen palkankorotusten pohjalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot