Mainos
Mainos

SAK haluaa veroedun pois vapaaehtoisilta eläkkeiltä

SAK haluaa poistaa vapaaehtoisten eläkevakuutusten verovähennysoikeuden, mitä se pitää epäoikeudenmukaisena kiivaiden eläke- ja työttömyysturvaneuvottelujen jälkeen.

-On väärin, että varakkaita ihmisiä houkutellaan entiseen tapaan ennenaikaiselle eläkkeelle. Ostoeläkkeet ovat jatkossa keskeinen ilmatorjuntamme kohde, sanoo SAK:n kakkosjohtaja Pekka Ahmavaara Salon Seudun Sanomissa.

Ahmavaara muistuttaa, että osa-aikaeläkkeen ikärajaa ollaan nostamassa kahdella vuodella ja eläkkeen ehtoja heikennetään.

-Tätä taustaa vasten on järjetöntä, että hyvin toimeentulevien ihmisten ostoeläkkeiden verovapaus säilyy, toteaa Ahmavaara.

Hänen mukaansa vapaaehtoisista eläkkeistä nouseekin vielä kova keskustelu.

Eläke- ja työttömyysturvaneuvotteluissa sen sijaan Ahmavaaran mielestä nostettiin kohtuuttomasti esiin palkansaajajärjestöjen erimielisyyksiä.

-STTK ja Akava eivät mielestäni ajatelleet asiaa loppuun asti. SAK:n laskentamallin kannalla olivat muun muassa virkamiehet, Ahmavaara sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot