Mainos
Mainos

SAK:hon Suomen suurin ammattiliitto

SAK:n julkisen alan liitot yhdistyivät Julkisten ja hyvinvointialojen liitoksi. Fuusiolla pyritään tehostamaan liittojen edunvalvontaa ja vahvistamaan niiden vaikutusvaltaa.

Tänään perustetusta Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta on tullut Suomen suurin ammattiliitto. Sen jäsenmäärä on lähes 230 000. Uuden liiton jäsenistä yli 70 % on naisia.

JHL syntyi, kun Kunta-alan ammattiliitto KTV ja Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL yhdistyivät. Lisäksi mukaan liittyivät Vankilavirkailijain liitto, Tulliliitto ja Merivartioliitto. JHL:n perustamisen myötä myös Valtion yhteisjärjestö VTY purettiin.

Uuden liiton puheenjohtajaksi valittiin perustamiskokouksessa Tuire Santamäki-Vuori, joka aikaisemmin toimi KTV:n puheenjohtajana.

Liiton yhdistämiskokouksen avannut Santamäki-Vuori korostaa, että JHL haluaa olla vahva ja uudistumiskykyinen edunvalvoja entistäkin vaativammassa toimintaympäristössä.

Hänen mukaansa liittofuusio merkitsee myös sitä, että yksityisaloilla aiemmin erillään ja toistensa kanssa kilpaillen toimineet liitot yhdistyvät entistä vahvemmaksi neuvotteluosapuoleksi.

Uudet toimitilat avataan tammikuussa 2006

Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa JHL:ssä on yhteensä 230 työntekijää, ja alan työttömyyskassassa on 58 työntekijää. Helsingin keskustoimiston lisäksi JHL:llä on 15 aluetoimistoa. Liitto tekee noin sata työ- ja virkaehtosopimusta.

JHL toimii loppuvuoden 2005 entisten KTV:n, VAL:n ja VTY:n toimitiloissa. Vuoden 2006 alussa liitto siirtyy uusiin toimitiloihin Helsingin Sörnäisiin.

SAK:n julkisen alan liittojen yhdistymistä valmisteltiin kolme ja puoli vuotta eli keväästä 2002 alkaen.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 22.11.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme