Mainos
Mainos

SAK hoputtaa ratkaisuja tilaajavastuusta

Tilaajavastuu koskisi kaikkia yrityksiä ja yhteisöjä sekä valtiota ja kuntia.

SAK kiirehtii ratkaisuja tilaajavastuun toteuttamisesta jo syksyn aikana. Järjestön mukaan tämän alihankintaa ja työvoiman vuokrausta koskevan uudistuksen eteneminen on keskeinen tekijä, kun järjestö arvioi kantojaan työvoiman vapaan liikkuvuuden siirtymäaikoihin.

SAK on täsmentänyt esityksiään siitä, miten tilaajavastuu olisi toteutettava. Työn tilaajan tai teettäjän olisi muun muassa etukäteen selvitettävä, että vuokrafirma tai alihankkija hoitaa palkat ja muut maksut asianmukaisesti. Tämä tilaajavastuu lankeaisi alihankintaketjussa aina tilauksen tehneelle portaalle eli tilaaja tai pääurakoitsija ei olisi vastuussa koko ketjusta.

Tilaajavastuu koskisi kaikkia yrityksiä ja yhteisöjä sekä valtiota ja kuntia.

SAK esittää myös, että tarvittavat tiedot saisi yhdestä viranomaisrekisteristä, käytännössä esimerkiksi verohallinnolta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 28.09.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot