Mainos
Mainos

SAK huolissaan MAI-neuvotteluista

SAK on huolissaan ns. MAI-investointineuvottelujen etenemisestä ja mahdollisen investointisopimuksen vaikutuksista. SAK:n hallituksen mukaan ammattiyhdistysliike vastustaa sopimusta, mikäli ay-liikkeen vaatimuksia ei sisällytetä sopimukseen.

MAI tarkoittaa OECD:n monenkeskistä investointisopimusta, josta on neuvoteltu keväästä 1995 lähtien. Neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen huhtikuussa. Sopimuksella tähdätään samanlaisiin investointiehtoihin eri maissa riippumatta siitä, ovatko ne kotimaisia vai ulkomaalaisia. Suomi on ilmoittanut tukevansa MAI-sopimuksen tavoitteita.

Tänään kokoontunut SAK:n hallitus muistutti ay-liikkeen edellyttävän, että sopimukseen sisältyy mm. työntekijöiden perusoikeudet ja kielto ympäristön polkumyynnistä. Jälkimmäinen tarkoittaa vaikkapa investointien houkuttelemista löysillä ympäristösäännöksillä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme