Mainos
Mainos

SAK ja STTK tyytyväisiä Lindströmin avaukseen - "Tasapainottaa asetelmaa"

Palkansaajajärjestöjen SAK:n ja STTK:n puheenjohtajat pitävät periaatteessa oikeansuuntaisena työministeri Jari Lindströmin (ps.) ehdotusta työnantajien kela-maksun palauttamisesta, mikäli yhteiskuntasopimus kaatuu työnantajiin.  

Puheenjohtajat kuitenkin muistuttavat, että sopimusneuvotteluihin lähdettäessä paine on asetettu selvästi palkansaajien kukkarolle.  
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly harmittelee avauksen ajankohtaa.  

– Olisihan se voinut tulla aikaisemmin kun kerran olisi tasapainotusta tarvittu, Lyly toteaa.  

– Ehkä tämä lisää painetta sopimukseen myös työnantajapuolella.  
Lylyn mukaan ministerin ehdotus ei kuitenkaan muuta mitenkään yhteiskuntasopimusneuvottelujen alkuongelmia, kun jo ensivaiheessa työttömyysturvaa leikataan 200 miljoonalla eurolla.  

– Lähtötilannetta se vähän tasapainottaa, mutta perusasetelma keinoista on pielessä. Kaikki kuorma on pelkästään palkansaajapuolella.

SAK:n puheenjohtaja arvioi, että ministerin ehdotus ehkä kertoo hallituksen sisällä käytävästä keskustelusta.  

"Tasapainottava asia"  

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola pitää ministerin kannanottoa hyvänä, kun odotukset ja paineet ovat Palolan mukaan tähän saakka ladattu vain palkansaajapuolelle.  

– Kun ajatellaan kokonaiskuvaa, niin tietenkin tämä on hyvä ja tasapainottava asia.  

Palola pitää ymmärrettävänä, että myös elinkeinoelämän puolelle asetetaan paineita neuvottelupöytään, kun alun perin tasapainoa ei ollut.  

– Joka tapauksessa kun arvioidaan hallitusohjelman ehdollisten talouden sopeuttamistoimenpiteiden painotusta, niin kyllä vaikutukset ovat huomattavasti suurempia tavallisen palkansaajan kukkarolle kuin elinkeinoelämän.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme