Mainos
Mainos

SAK: Keskitetty tuloratkaisu vaarassa

Erimielisyys työsopimuslain uudistamisesta kiristää ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n ja hallituksen välejä. SAK on viestittänyt hallitukselle, ettei sen pidä ajaa työsopimuslain uudistamiseksi vaihtoehtoja, jotka estäisivät keskitetyn tuloratkaisun synnyn.

SAK

Kiista koskee työehtosopimuksen yleissitovuutta ja sitä, pitääkö yritysten noudattaa alan työehtosopimusten vähimmäisehtoja muun muassa palkan maksamisessa.

SAK vaatii työsopimuslain uudistamista asiaa kevällä valmistelleen komitean laatiman esityksen mukaisesti. Hallitus aikoo tässä kohdin poiketa komitean esityksestä.

Nurmijärvellä kokoontunut SAK:n valtuusto sai työministeri Tarja Filatovilta selvityksen lainmuutoksen valmistelun viime vaiheista. Ministerin selvitys ei tyydyttänyt kuulijoita. Filatov sai mukaansa järeänkuuloisen ukaasin. Sen mukaan SAK ei sovi uudesta laajasta tulosopimuksesta, ennen kuin työsopimuslakikiista on ratkaistu.

Filatov kuitenkin uskoi, että hallitus pystyy antamaan kiistaa herättäneen lainuudistuksen eduskunnalle vielä kevään aikana. Eduskunnassa asian käsittely on kuitenkin jäämässä ensi syksyyn.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme