Mainos
Mainos

SAK: Keskustan verolinja on duunarille ankarin

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n tekemän tutkimuksen mukaan keskustan esittämät verolinjaukset kohtelisivat kaikkein ankarimmin tavallista palkansaajaa.

Keskusta esittää arvonlisäveron korotusta, muttei vastaavasti lainkaan tuloverojen kevennyksiä, kuten esimerkiksi kokoomus. Tämän vuoksi keskustan esitykset heikentäisivät eniten pieni- tai keskituloisen ostovoimaa.

SAK vertaili puolueiden vaaliohjelmissa esitettyjä muutoksia tulo- ja kulutusverotukseen ja selvitti, miten ehdotukset vaikuttaisivat eri tuloluokkien ostovoimaan sekä tulonjakoon.

Esimerkiksi 2 500 euroa kuussa tienaavan ostovoimaa keskustan veromuutokset heikentäisivät 200 eurolla, kokoomuksen linjaukset 150 eurolla ja SDP:n 100 eurolla vuodessa.

Perussuomalaisten esitys energiaverouudistuksen perumisesta nostaisi ostovoimaa hitusen eli noin 30 eurolla vuodessa. Pienituloisia palkansaajia edustava SAK ei kuitenkaan pidä esitystä vastuullisena tai realistisena, sillä perussuomalaiset rahoittaisi esityksensä palauttamalla työnantajien Kela-maksun.

— Ei ole palkansaajan eikä kenenkään etu, että muutetaan järjestelmiä koko ajan. Ei ole realistinen eikä erityisen toivottava linjaus että Kela-maksu palautettaisiin, sillä se vaikuttaisi investointivarmuuteen, työllisyyteen ja palkanjakovaraan, pääekonomisti Olli Koski sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme