Mainos
Mainos

SAK kiirehtii hallitusta varautumaan EU:n laajentumiseen

SAK kiirehtii hallitusta varmistamaan, että EU:n laajeneminen tapahtuu hallitusti. Esitykset työehtovalvonnan tehostamisesta ja sen tueksi tarvittavista lakimuutoksista ovat edelleen pahasti kesken, SAK moittii. Uudet jäsenmaat liittyvät EU:hun ensi vappuna.

SAK on huolissaan myös siitä, että tarkistukset asumisperusteiseen sosiaaliturvaan eivät ole vielä valmistuneet. Lisäksi järjestö ihmettelee, miksi lisäbudjettiehdotuksesta puuttuu rahoitus valvontayksikölle, jota on suunniteltu työlupiin ja työsuhdeasioihin liittyvien väärinkäytösten sekä vero- ja muiden talousrikosten selvittämiseen ja torjuntaan.

SAK painottaa, että työvoiman liikkuvuuden laillisuuden takaamiseksi on noudatettava sovittua, 2-7 vuoden siirtymäaikaa. SAK:n apulaisjohtaja Matti Viialainen vaatii, että ennen kuin siirtymäajan lyhentämisestä päätetään, on saatava kokemuksia siitä, miten työvoiman liikkuvuus todellisuudessa toimii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot