Mainos
Mainos

SAK: Kokoomus vaarantaa tupon

Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK syyttää kokoomusta tuloratkaisun edellytysten vaarantamisesta.
SAK:n mukaan tupoa ei synny, ellei kokoomus peräänny ehdottoman kielteisestä kannastaan työehtosopimusten yleissitovuuden laajentamiseksi.

Yrittäjien Heikkilä: Tupoon ei saa sotkea yleissitovuutta

Suomen yrittäjien puheenjohtajan Risto Heikkilän mielestä tulopoliittisiin keskusteluihin ei saa sotkea kysymystä työehtosopimusten yleissitovuudesta. Heikkilä sanoi tänään Kolarissa pitämässään puheessa, että yleissitovuus kohdistuu työnantajaliittoihin kuulumattomiin yrityksiin, jotka toistaiseksi ovat olleet tupo-menettelyjen ulkopuolella.

SAK:n johtaja Pekka Ahmavaara


-Yleissitovuuden pohtiminen tupo-neuvottelujen yhteydessä olisi senkin takia omituista, että asia on jo työn alla kolmikantaisessa valmistelussa työsopimuslakikomiteassa. Komiteassa ja sen jälkeen normaalissa lainsäädäntövaiheessa yleissitovuuden kehittämistä joudutaan arvioimaan pikemminkin parin, kolmen vuosikymmenen kuin kahden vuoden sihdillä eteenpäin. Asia kuuluu nimenomaan lainsäätäjälle, Heikkilä sanoi.
(MTV3-STT)

Timo Haapalan juttu SAK:n syytöksistä.(1:15) Puhelimitse kantansa esittää SAK:n Pekka Ahmavaara.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme