Mainos
Mainos

SAK:laiset palvelualan liitot yhdistymässä

Neljä SAK:laista palvelualan liittoa ovat valmiit yhdistymään yhdeksi ammattiliitoksi. Liittojen hallintoelimet asettivat perjantaina tavoitteeksi yksityisen palvelualan liittojen yhteistyön tiivistämisen ja voimien kokoamisen yhteiseen liittoon.

Yhdistymistä valmistelevat liitot ovat Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan liitto, Kiinteistötyöntekijöiden liitto, Liikealan ammattiliitto sekä Teknisten ja erikoisammattien liitto.

Liitot perustelevat yhteistyötä sillä, että niiden jäsenet työskentelevät pitkälti samoissa yrityksissä, mutta usein eri työnantajan palveluksessa.

Liitot katsovat, että mm. vuokra- ja alihankintatöiden, epätyypillisten työsuhteiden sekä etätyön lisääntyminen edellyttävät määrätietoisempaa edunvalvontaa.

Suunnittelua jatketaan erikseen perustettavassa työryhmässä. Ensi vuonna liittojen on tarkoitus päättää asiasta. Toteutuessaan fuusio synnyttää maan suurimman ammattiliiton kokoamalla yhteen noin 212 000 jäsentä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme