Mainos
Mainos

SAK: Lakkosakot vain lillukanvarsia

SAK ihmettelee vaatimuksia lakkosakkojen koventamisesta. Puheenjohtaja Lauri Lylyn (sd.) mielestä työnantajat takertuvat vaatimuksillaan epäolennaisuuksiin.

Elinkeinoelämän keskusliiton huoli lakkosakkojen riittävyydestä on Lylyn mielestä vain "mikro-osa" todellista ongelmaa, sillä työmarkkinoiden neuvottelujärjestelmä kokonaisuudessaan vaatisi kehittämistä. Hänen mielestään osapuolten väliltä puuttuu koordinointia ja yhteistyötä, joilla ongelmia ja erimielisyyksiä pystyttäisiin ratkomaan.

Toiveita paremmasta koordinoinnista on kuulunut muualtakin palkansaajakeskusjärjestöistä, mutta Lylyn mukaan EK on jarrumiehenä.

- EK:n irtisanouduttua tuposta on tupo-kammo siellä niin syvää, ettei lukkoa saada avatuksi ja pystytä toteamaan, että nyt keskustellaan uudenlaisesta työmarkkinamallista, SAK:n valtuuston kokouksessa torstaina puhunut Lyly sanoi.

Lyly syyttää työnantajia pelisääntöjen rikkomisesta: esimerkiksi työehtosopimuksia on yritetty yksipuolisesti vaihtaa toisiin.

Katso Raimo Pitkäsen raportti Kiljavalta

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme