Mainos

SAK laski veronkevennysten vaikutukset

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n mukaan hallituksen budjettiesityksen verokevennys on noin 11 000 markkaa kuussa ansaitsevalle keskivertopalkansaajalle 183 markkaa.

Veroaste alenisi 1,3-2,2 prosenttia palkasta riippuen. SAK:n laskelmiin sisältyy kuukausipalkat 4000 markasta 35000 markkaan. Esimerkiksi yhdentoistatuhannen markan kuukausipalkkaa saavan veroaste alenisi 1,7 prosenttia, kaksikymmentätuhatta markkaa tienaavan 1,5 prosenttia ja 35000 markkaa ansaitsevan 1,3 prosenttia.

Liiankin rohkeaa

SAK:n hallitus oli koolla tänään ja piti työn verotuksen kevenemistä myönteisenä asiana, vaikkakin suhdannetilanteeseen nähden rohkeana. Hallituksen olisi kuitenkin pitänyt selkeämmin suunnata kevennyksiä pieni- ja keskituloisille. Enemmän olisi työllisyyttä voitu parantaa myös poistamalla matkakuluvähennysten omavastuuosuus eli 3000 markkaa.

SAK:n hallitus pitää myös tärkeänä, että työelämän perustuslaki työsopimuslaki saadaan uudistettua. Nykytilanteessa on tarvetta työttömyysturvan ehtojen parantamiseen eikä heikentämiseen. Sen vuoksi SAK pitää tärkeänä, että työttömyysturvan ja osa-aikaeläkkeitten leikkaukset torjuttiin jo budjettiriihessä.

Heikkoudet korjattava eduskunnassa

Valtion tulo- ja menoarvioon sisältyviä heikkouksia on syytä korjata eduskuntakäsittelyssä. Näitä ovat SAK:n

Työvoimatoimiston ilmoitustaululla riittää kävijöitä

mielestä ammatillisen lisäkoulutuksen ja työoppimisen määrärahojen kasvattaminen vähintään 100 miljoonalla markalla.

Hallituksen kokouksessa toivottiin myös kuntien ja valtion kansaneläkevakuutusmaksujen alentamista, jotta julkinen valta voi huolehtia tärkeistä palveluista ja kilpailu yksityisten palvelutuottajien kanssa ei vääristy.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot