Mainos
Mainos

SAK: Lisää työllisyysmäärärahoja

Lisää työllisyysmäärärahoja, ei uusia työnantajamaksujen porrastuksia, työnantajille enemmän vastuuta työntekijöiden osaamisen kehittämisessä, ei lisää maahanmuuttoa. Siinä poimintoja tänään julkistetuista esityksistä, joilla SAK parantaisi työllisyyttä.

Esitettyjen toimien hintaa ei ole laskettu, mutta kyse olisi joka tapauksessa sadoista miljoonista euroista. Talouskasvua on tuettava, mutta tämä kasvu ei SAK:n mukaan riitä työllistämään kaikkia. Jotta myös toistuvais- ja pitkäaikaistyöttömät pääsisivät töihin, on työvoimakoulutukseen ja osaamiseen panostettava enemmän. Koulutusta tarjotaan myös irtisanomisten ja lomautusten vaihtoehdoksi.

SAK pitää keskustan ja kokoomuksen puoltamaa ns. Holmin ja Vihriälän mallia työnantajamaksujen palautusjärjestelmästä kalliina ja osa-aikatyöllä keinotteluun ohjaavana työllistämistapana. Sen sijaan SAK selvittäisi mm. mahdollisuudet kokeilla palvelualojen arvonlisäveron alentamista. Nuorten syrjäytymistä olisi ehkäistävä takaamalla heille joko opiskelu-, harjoittelu- tai työpaikka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme