Mainos
Mainos

SAK:n ekonomisti: Lentopisteiden verottomuus ei kuulosta oikeudenmukaiselta

Verotusasioita seuraava ekonomisti Helena Pentti SAK:sta pitää Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä lentopisteiden verottomuudesta epäoikeudenmukaisena. KHO vapautti tänään työnantajat pidättämästä työntekijöiltä veroa ennakkoon lentopisteistä.

—Kaikkien etuuksien pitäisi olla veronalaista ja veropohjan mahdollisimman laaja.

SAK:lla ei ole Pentin mukaan asiaan virallista kantaa, sillä asia koskee lähinnä hyvätuloisia, eikä kovin suurta osaa SAK:laisista palkansaajista. Pentti on kuitenkin Verohallinnon kanssa samoilla linjoilla siinä, että työntekijän pitäisi maksaa vero lentopisteistä.

—Tästä varmaankin herää keskustelua, jonka pohjalta eduskunta ottaa kantaa asiaan.

Professori Heikki Niskakangas päätöksen johtavan siihen, että työnantajalla on suurempi paine antaa lentopisteitä yhä enemmän työntekijöiden omaan käyttöön. Pisteillä voi ostaa matkojen lisäksi myös lahjatavaroita.

—Ei se todellakaan kuulosta oikeudenmukaiselta. Kyllä se sitten vaatii sitä, että lainsäädäntöä pitää voida muuttaa jos tällaiseen tilanteeseen joudutaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme