Mainos
Mainos

SAK:n kysely: Moni haluaisi tehdä enemmän töitä

Enemmistö työntekijöistä valitsisi ennemmin palkankorotuksen kuin lisääntyneen vapaa-ajan, selviää palkansaajakeskusjärjestö SAK:n jäsenkyselystä.

Sen mukaan 58 prosenttia SAK:laisista ottaisi palkankorotuksen ja 40 prosenttia lisää vapaa-aikaa.  

Edellisessä kyselyssä toissa vuonna 53 prosenttia halusi palkankorotuksen ja 45 prosenttia vähemmän töitä. SAK:n jäsenten rahantarve näyttäisi siis kasvaneen, Työelämäbarometri-tutkimuksessa päätellään.  

Neljäsosa haluaisi tehdä enemmän töitä kuin tällä hetkellä. Myös tämä lukema on kasvanut edellisistä kyselyistä. Vuosina 2008 ja 2009 vain 14 prosenttia halusi tehdä enemmän töitä.  

Nykyistä vähemmän töitä halusi tuoreessa kyselyssä tehdä vain kymmenes vastaajista.  

Huonot ajat näkyvät kyselyssä monin tavoin. Taloudellinen epävarmuus näkyykin selvästi myös työssäkäyvien elämässä, sanoo SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila.  

- Niistä, joilla työtä on, kolmannes on viimeisen vuoden aikana pelännyt menettävänsä työpaikkansa, Antila sanoo SAK:n tiedotteessa.

Jatkuva kiire syö työntekijöitä

Tutkimuksen uusi osio on hyvän työn mittari, jolla pyritään seuraamaan työolojen kehittymistä SAK:laisilla työpaikoilla kokonaisuutena. Mittarin mukaan suurimmat ongelmat työpaikoilla ovat jatkuva kiire ja työn tehokkuuden liiallinen painottaminen. Parhaita puolia töissä ovat työyhteisön tuki, yhteenkuuluvuuden tunne ja työn tekemisen turvallisuus.  

Vajaalla neljänneksellä SAK:laisista on vähintään melko hyvät työolot. Joka viidennen työolot ovat melko huonot tai huonot.  

Tutkimuksessa monet työelämän ongelmat olivat yhteydessä työpaikan laatuun. Laadukkailla työpaikoilla kaikki on paremmin.  

- (Työelämän) laatua parantamalla sairauspoissaolot vähenevät, ja työssä jaksetaan ja halutaan olla pidempään, raportissa todetaan.  

SAK:n työelämäbarometriin haastateltiin helmi-maaliskuussa reilua 1200:aa työssäkäyvää SAK:laista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme