Mainos
Mainos

SAK:n kysely: Puoluekriittisyys kasvanut

Kansalaisten kriittisyys puolueita kohtaan on SAK:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan lisääntynyt viime keväästä. Kevääseen verrattuna lähes kaikkien puolueiden saama arvosana on jonkin verran laskenut.

Entisen arvostuksensa ovat kyselyn mukaan säilyttäneet vain vihreät ja perussuomalaiset. Palkansaajien asioita ajaa kyselyn mukaan parhaiten SDP, joka on säilyttänyt johtoasemansa puolentoista vuoden ajan tehdyssä, Suomen Gallupin toteuttamassa tutkimuksessa.

Demarien kykyyn hoitaa palkansaajien asioita uskoo 42 prosenttia vastanneista. Toiseksi parhaana etujen valvojana pidetään vasemmistoliittoa, johon luottaa kolmannes vastaajista. Kokoomukseen uskoo 28 ja keskustaan 27 prosenttia suomalaisista.

SDP:hen uskovat kyselyn mukaan erityisesti nuoret ja opiskelijat. Opiskelijoista 59 prosenttia piti demareita pätevinä ay-asioiden ajajina. Myös kokoomuksen kannattajista 48 prosenttia arvioi SDP:n onnistuneen hyvin. (STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot