Mainos
Mainos

SAK:n puheenjohtaja kokoomuksen ehdotuksesta: "Ansioiden lasku ei kuulosta hyvältä"

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan kokoomuksen avaus sunnuntain kaksinkertaisen palkan poistamisesta ei kuulosta hyvältä. , j

Eloranta kommentoi kokoomuksen ehdotusta Kymmenen uutisissa.

– Tällä sunnuntain tuplapalkalla on melko suuri ansiovaikutus esimerkiksi palvelualojen työntekijöille, jotka tekevät paljon sunnuntaitöitä ympäri vuoden. Tämä ansioiden lasku ei kuulosta meidän korvaamme hyvältä, Eloranta sanoo.

Elorannan mukaan on monia tapoja edistää paikallista sopimista ja hän huomauttaa, että SAK:n mukaan paikallinen sopiminen on ok, kun se tapahtuu työehtosopimusten puitteissa.  

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkaisi tänään listan keinoista hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamiseksi. Yksi näistä keinoista olisi puolueen mukaan se, että sunnuntaikorvauksen suuruudesta voitaisiin sopia kollektiivisesti työehtosopimuksissa tai työpaikoilla.

Kansanedustaja Juhana Vartianinen esitteli listan Porissa ja sanoi, että sunnuntain kaksinkertaisesta palkasta luopuminen mahdollistaisi huomattaviakin määriä uusia työtilaisuksia esimerkiksi ravintola-alalla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme