Mainos
Mainos

Jarkko Eloranta nousi SAK:n johtoon

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtajana toiminut Jarkko Eloranta on valittu palkansaajakeskusjärjestö SAK:n uudeksi puheenjohtajaksi.

SAK:n edustajakokous valitsi Elorannan yksimielisesti. Elorannalla ei ollut kilpailijoita, ja SAK:laiset ammattiliitot kertoivat hyvissä ajoin ennen valintaa, että Elorannan takana on käytännössä koko liittokenttä. 

Eloranta seuraa tehtävästä eläköityvää Lauri Lylyä, joka johti SAK:ta seitsemän vuotta.  
Edustajakokouksessaan Tampereella SAK valitsi myös hallituksen muut jäsenet sekä uuden edustajistonsa ja sen puheenjohtajiston.

Edustajiston kokoonpano perustuu jäsenliittojen esityksiin. Edustajiston puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

"Hallituksen täytettävä lupaukset"

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n vastavalittu puheenjohtaja Jarkko Eloranta kiitti avauspuheessaan edeltäjäänsä ja linjasi järjestön tulevia koitoksia.  

Eloranta sanoo palkansaajapuolen tehneen osuutensa kilpailukykysopimuksesta. Hän vaatii maan hallitusta huolehtimaan, ettei todennäköisesti syntyvällä sopimuksella luotuja työllistämisen edellytyksiä hukata. 

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtajan paikalta SAK:n johtoon siirtynyt Eloranta puolusti puheessaan julkisia palveluja.  

– Julkiset palvelut tukevat ostovoimaa, kotimarkkinoita ja työllisyyttä ainakin samanveroisesti kuin veronalennukset. Tasa-arvoa ja yhteiskunnan eheyttä ja sosiaalista tiiveyttä ne tukevat veroalea paremmin, Eloranta sanoi. 

Hän myös korosti, että SAK:lla täytyy olla jatkossakin kykyä keskusjärjestötason neuvotteluihin ja järjestöllisiin toimiin, vaikka kehitys kulkee kohti entistä hajautetumpaa sopimista. 

Elorannan mukaan ammattiyhdistysliikkeen on lisäksi vastattava työn murrokseen.  

– Pätkä-, silppu- ja osa-aikatyön määrä sekä nollasopimusten kasvu ovat ilmiöitä, joihin on puututtava.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme