Mainos

SAK patistaa työntekijöitä vaaliuurnille

SAK:n valtuusto kehottaa ay-liikkeen jäseniä ja työpaikkojen luottamushenkilöitä vaaliuurnille. Äänestysaktiivisuuden jatkuva lasku on huolestuttavaa kansanvaltaisen päätöksenteon kannalta, valtuusto totesi.

-Palkansaajien ääni on saatava kuulumaan eduskuntavaaleissa. Ja niin, että se tuntuu sekä vaalituloksessa että hallitusohjelmassa, valtuusto vaati.

Valtuusto muistutti, että maaliskuun eduskuntavaaleissa ratkaistaan maan yhteiskuntakehityksen suunta neljäksi vuodeksi eteenpäin.

-Vaalitulos ratkaisee voiko hyviä tuloksia tuottanut, luottamukseen perustuva kolmikantayhteistyö jatkuva vai ajautuuko Suomi epävarmuuden aikaan, SAK:n valtuusto varoitti.

Tupotulos tyydyttävä


Valtuusto otti myös kantaa tulopoliittiseen ratkaisuun ja arvioi, että saavutettu neuvottelutulos vastaa riittävässä määrin keväällä asetettuja tavoitteita. Seuraaville neuvottelukierroksille jäi tosin vielä hoidettavaa, mm. työntekijöiden muutosturvallisuuden parantamiseksi ja yhtiöiden vastuun lisääminen irtisanomisiin johtavissa yritysjärjestelyissä.

-Työnantajien viivyttelyn takia lyhyeksi jäänyt liittoneuvotteluaika on nyt käytettävä tehokkaasti hyväksi. Työnantajaliittojen on oltava valmiita aidosti hakemaan alakohtaisia sovellutuksia, joilla määräikaan mennessä varmistetaan työ- ja virkaehtosopimusten syntyminen neuvottelutuloksen pohjalta, valtuusto evästi.

Valtuusto edellytti myös, että ulkomaiseen työvoimaan sovelletaan suomalaisia työehtoja ja että hallitus viivyttelemättä toteuttaa tuloratkaisussa ehdotetut toimet työsuhdevalvonnan tehostamiseksi. Lisäksi uusi ulkomaalaislaki on pian annettava eduskunnalle, työlupavalvonnan tehostamiseksi.

-Vähimmäistyöehtojen noudattamatta jättäminen on luokiteltava työsyrjintärikokseksi ja ammattiliitoille on annettava nykyistä paremmat oikeudet puolustaa myös ulkomaalaisten työntekijöiden oikeuksia, valtuusto linjasi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot