Mainos
Mainos

SAK patistaa valmistautumaan EU:n laajentumiseen

SAK vaatii ulkomaalaislain ja työehtojen valvontaa koskevan lainsäädännön uudistamista hyvissä ajoin ennen EU:n laajentumista. SAK katsoo itälaajentumisraportissaan, että työehtovalvontaan on saatava lisäresursseja jo ensi vuoden talousarviossa.

Myös asumisperusteisen sosiaaliturvan muutostarpeet tulee ripeästi selvittää.

Raportissa painotetaan, että laajentumisesta on oltava hyötyä sekä uusille että vanhoille jäsenmaille, eikä se saa lisätä työttömyyttä Suomessa. Epäreilu kilpailu halpatyövoimalla on estettävä. Eniten ongelmia työmarkkinoille voi aiheutua palvelujen vapaan liikkuvuuden toteutumisesta välittömästi, koska sitä kautta kierretään suomalaisia työehtosopimuksia ja vältetään työvoiman liikkuvuudelle asetettuja rajoituksia, SAK huomauttaa.

(MTV3-STT)

.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot