Mainos
Mainos

SAK pitää kiinni tupo-vaatimuksistaan

Laadulliset tavoitteensa julkistanut SAK pitää yhä kiinni muutosturvan vahvistamisesta ja pyrkii myös luottamusmiesten aseman parantamiseen. Asetelma huomenna alkavissa tuloneuvotteluissa on näkemyserojen vuoksi poikkeuksellisen vaikea.

SAK aikoo pitää kiinni keskeisistä tavoitteistaan huomenna virallisesti alkavissa tuloneuvotteluissa, vaikka neuvottelutilanne on näkemyserojen vuoksi poikkeuksellisen vaikea. SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mukaan ehtona tulosopimuksen synnylle ovat edelleen merkittävät uudistukset mm. muutosturvassa ja irtisanomistapauksissa sekä harmaan työvoiman käyttöä rajoittavien säädösten aikaansaaminen.

Vaikka SAK:ssa edellytetään, että työnantajan taloudellinen vastuu irtisanomistapauksissa kasvaa, Ihalainen korostaa, että tavoitteena ei ole työnantajien vastustama irtisanomissakko, vaan järjestelmä, jolla irtisanotut saadaan nopeasti takaisin työelämään.

SAK:n hallitus vahvisti tämänpäiväisessä kokouksessaan järjestön laadulliset tavoitteet alkavalle sopimuskierrokselle. Ne on Ihalaisen mukaan laadittu nyt aiempaa tiiviimmässä yhteistyössä STTK:n kanssa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.11.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme