Mainos
Mainos

SAK: Raamit täyttyivät - 90 prosenttia palkansaajista mukana!

Raamisopimus on tehtävänsä tehnyt, toteaa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

- Aika harva uskoi, että raamisopimus on mahdollinen. Kattavuus on erittäin hyvä, olemme saaneet 90 prosenttia palkansaajista mukaan - neuvotellen. Olo on hyvä, mutta ei kannata vielä nuolaista, Lyly toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

Kuljetusala ja satama-ala ovat ainoat suuret alat, jotka ovat vielä raamiratkaisun ulkopuolella. Raamisopimus on jo sinänsä määrällisesti tarpeeksi kattava ilman kuljetusalan ja sataman ahtaajien mukaan tuloa.

Lyly on luottavainen siihen, että kuljetusala saadaan mukaan.

- Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja työnantajapuoli ovat molemmat ilmaisseet halunsa liittyä raamisopimukseen, joten heidän neuvottelutulosta kannattaa odottaa, vaikka aikaraja umpeutuikin jo eilen.

Neuvotteluja jatketaan aamulla.

- Sopimuksessa on jo mukana rautatie- ja meriliikenne, olisi hyvä saada mukaan vielä kumipyörät ja satamat.

Keskusjärjestöt kokoontuvat tänään kolmelta iltapäivällä. Keskusjärjestöt ilmoittavat kokoontumisensa jälkeen Suomen hallitukselle, onko sopu tarpeeksi kattava. Nyt mukana on lähes kaksi miljoonaa palkansaajaa.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee asiaa maanantaina.

(MTV3)

Katso SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn haastattelu: (Huomenta Suomi 25.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme