Mainos
Mainos

SAK tekee oman vaalikoneensa työelämästä

SAK luo kevään eduskuntavaaleihin oman vaalikoneensa. Järjestön vaalikoneessa äänestäjä voi puntaroida ehdokkaiden kantoja työelämästä.

Vaalikoneeseen on kutsuttu kaikkien eduskuntavaaleissa mukana olevien puolueiden ehdokkaat.

– Työllisyyteen ja työelämään liittyvät haasteet ovat tulevan hallituskauden kaikkein keskeisimpiä kysymyksiä, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo.

SAK julkaisee Työelämän vaalikoneen verkkosivuillaan maaliskuun alussa.

SAK:n oma vaalikampanja on nimeltään Työn ja sen tekijän puolesta. Tärkeimmiksi teemoiksi järjestö niputtaa yhteiset oikeudet, yksilölliset valinnat sekä työhön palaamisen edistämisen ja rehelllisen yrittäjän puolustamisen.

Käytännössä järjestö tavoittelee esimerkiksi 100 000 uuden työpaikan luomista ja työehtojen parempaa valvontaa. Myös perusteettomat määräaikaiset työsopimukset halutaan kuriin.

SAK aikoo tivata puolueilta ja ehdokkailta konkreettisia näkemyksiä siitä, kuinka talouden ja työelämän ongelmat tulisi ratkaista. Tarkoitus on, että ympäripyöreiden julistusten sijaan kaikkien tulisi kerrankin sanoa selvästi, mikä on puolueen linja.

SAK:n vaaleihin jakaman tuen määrä laskee viime vaalien 350 000:sta 250 000 euroon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme