Mainos
Mainos

SAK toivoo malttia työnantajajärjestöiltä

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen toivoo, etteivät työnantajat vaikeuttaisi syksyn tuloneuvotteluja etukäteen ja ilman neuvotteluja asetetuilla ehdoilla.

Ihalaisen mukaan epävarmaksi käyvät talous- ja työllisyysnäköalat puoltavat vahvasti tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun tähtäävien neuvottelujen pikaista aloittamista.

Ihalainen torjuu työnantajien ja teollisuuden TT:n syytteet palkansaajajärjestöjen liian kovista vaatimuksista. Ihalaisen mielestä monet SAK:n esittämistä laadullisista tavoitteista tähtäävät sellaisiin työelämän laadullisiin uudistuksiin, joista hyötyisivät niin työnantajat kuin palkansaajatkin.

Ihalaisen mukaan TT:n ja muiden työmarkkinaosapuolten tulisi lähipäivien tilannearvioissaan sitoutua aloittamaan neuvottelut työllisyyttä ja ostovoimaa tukevasta tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta. Neuvottelut tulisi aloittaa mahdollisimman pian, jotta neuvottelutulos olisi mahdollista saada valmiiksi marraskuun aikana.
SAK:n hallitus ilmoitti viikko olevansa valmis aloittamaan neuvottelut tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta, mikäli myös muut järjestöt ovat siihen valmiit. Sen on määrä kokoontua seuraavan kerran tarkastelemaan neuvottelutilannetta ensi maanantaina, 7. lokakuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot