Mainos
Mainos

SAK tukee työministeriä: Valtionyhtiöitä ohjattava yli vaalikausien

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen tukee työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) ajatusta hallintoneuvostojen palauttamisesta valtionyhtiöihin.

– Suoraan vanhaan malliin ei ole paluuta, mutta uudenlainen hallitus- ja oppositiopuolueiden hallintomalli toisi valtion omistajapolitiikkaan toivottua pitkäjänteisyyttä. Tätä nykyä omistajaohjaus rajoittuu liikaa kulloiseenkin vaalikauteen.

Ihalainen kertoi tänään Ylellä harkitsevansa hallintoneuvoston palauttamista joihinkin valtion omistamiin yhtiöihin.

Tukainen ehdottaisi vaihtoehdoksi parlamentaarista neuvottelukuntaa, joka linjaisi valtion omistajapolitiikkaa yleisesti.

– Tämän lisäksi olisi harkittava yhtiökohtaisten hallintoneuvostojen palauttamista käsittelemään strategisia linjauksia. Yhtiön päätöksenteossa pitää myös muistaa henkilöstön edustus.

Valtion omistajapolitiikka nousi otsikoihin viime viikolla, kun teräsyhtiö Rautaruukki ilmoitti yhdistyvänsä ruotsalaisen SSAB:n kanssa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot