Mainos
Mainos

SAK tukemaan suurimpien puolueiden ehdokkaita

Palkansaajajärjestö SAK saattaa tukea tulevissa presidentinvaaleissa kaikkien kolmen suurimman puolueen ehdokkaita.

SAK:n valtuusto on jo keväällä ilmoittanut tukevansa presidentti Tarja Halosen uudelleenvalintaa.

SAK:n johtaja Matti Tukiainen sanoo sanomalehti Kalevassa, että jos järjestö päättää tukea rahallisesti presidentti Tarja Halosenkampanjaa, se tukee tasapuolisesti myös muita ehdokkaita. Tukiaisen mukaan tukisummat jäävät kuitenkin pieniksi.

Käytännössä SAK tukisi keskustan ehdokasta Matti Vanhasta sekä kokoomuksen Sauli Niinistöä. Mahdollisesta taloudellisesta tuesta SAK päättänee lähiviikkoina.

Kristillisdemokraatit kummeksuvat SAK:n vaalikampanjarahoitusta

Kristillisdemokraatit ihmettelevät SAK:n linjausta, jonka mukaan järjestö tukee vain kolmen suurimman puolueen presidenttiehdokkaiden vaalikampanjoita.

Puolueen kannanoton mukaan linjaus kohtelee epäoikeudenmukaisesti sekä puolueita että järjestön jäseniä. SAK:n jäsenistössä ovat kaikki puolueet edustettuina, puolue huomauttaa kannanotossaan.

Kristillisdemokraattien mielestä SAK:n pitäisi pidättäytyä vaalituesta kokonaan tai tukea kaikkia ehdokkaita tasapuolisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot