Mainos
Mainos

SAK: Työelämän joustot uuvuttavat tekijät

SAK:n osastopäällikkö Kirsti Palanko-Laaka varoittaa työelämätutkimusten osoittavan, että työelämän joustoissa on menty äärirajoille. Uhkana on, että suurten ikäpolvien jälkeiset ikäluokat siirtyvät eläkkeelle vielä varhemmin kuin nyt eläkkeelle jäävät.

Kirsti Palanko-Laaka pelkää, että yhteiskunta ei kestä niitä lisäkustannuksia, joita sairaudet, työtapaturmat ja ennenaikaiset eläkkeelle siirtymiset aiheuttavat. Silloin tulee myös raja tuotannon kasvulle ja yrityksien menestymiselle, hän huomautti SAK:n työympäristöseminaarissa Kiljavalla. Palanko-Laaka vaatiikin työturvallisuuslainsäädännön perusteellista remonttia. Siinä on otettava huomioon mm. alihankkijoiden käytön yleistyminen. Myös joustavien työaikojen vaikutukset työssä jaksamiseen olisi tutkittava.

Kustannustehokkuuden nimissä tehdyt muutokset ovat kiristäneet työtahtia ja lisänneet erityisesti henkistä kuormitusta. Työnantajat eivät ole lyhytnäköisellä kustannussäästöihin tähtäävällä joustopolitiikallaan ymmärtäneet vastuutaan työntekijöiden työssä jaksamisesta, Palanko-Laaka huomauttaa.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme