Mainos
Mainos

SAK: Työllisyyspaketti oikeansuuntainen

SAK:n mukaan budjettiehdotusta on kuitenkin syytä vielä joiltakin osin parantaa varsinaisessa budjettiriihessä ja eduskunnassa.

SAK kiittelee valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiehdotukseen sisältyviä liikennehankkeita ja toimia työmarkkinoiden toimivuuden parantamiseksi. Keskusjärjestön mielestä budjettiehdotusta on kuitenkin syytä vielä joiltakin osin parantaa varsinaisessa budjettiriihessä ja eduskunnassa.

SAK vaatii, että esitykseen sisältyvän matkakuluvähennyksen enimmäismäärän nostamisen lisäksi budjettiriihessä on tehtävä vielä päätös vähennyksen 500 euron omavastuuosuuden poistamisesta tai vähintään olennaisesta alentamisesta. Tämä parantaisi etenkin pienipalkkaisten työntekijöiden asemaa.

SAK esittää myös, että työttömyys- ja sairausvakuutuksen ansiopäivärahojen ja tapaturmakorvausten niin sanotun prosenttivähennyksen poistamiseksi käynnistetään selvitystyö.

(MTV3-STT)

LUE MYÖS:

LUE MYÖS:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot