Mainos
Mainos

SAK: Työsuhdelippu ei saa johtaa palkanalennuksiin

Työsuhdelippua koskeva lakiesitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

Työntekijän on erittäin vaikea arvioida työsuhdelipusta saamaansa hyötyä, sanoo SAK:n ekonomisti Helena Pentti. Työsuhdematkalippu saattaa hänen mukaansa johtaa palkanalennukseen tai verotuksen kiristymiseen.

Pentti esittää SAK:n kannanotossa, että työntekijälle on taattava riittävät mahdollisuudet arvioida, kannattaako hänen ottaa työsuhde-etu vastaan.

Työsuhdelippua koskeva lakiesitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Työsuhdelipun käyttöönotossa on olemassa useita erilaisia malleja. Työnantaja voi antaa joko palkankorotuksen tai periä työntekijältä lipun suuruisen korvauksen.

Pentin mielestä uhkana esimerkiksi on, että työnantajan tarjoama työsuhdelippu alentaa matkakuluvähennystä, vaikka työntekijä ei edes ottaisi lippua vastaan. Työsuhdematkalipuksi muutetusta palkanosasta saattaa myös kertyä vähemmän eläkettä kuin samasta summasta osana rahapalkkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme