Mainos
Mainos

SAK tyrmää lomien lyhentämisen

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly tyrmää ajatuksen lomien lyhentämisestä. Lyly sanoo, että asia ei ole noussut esille työurien pidentämiskeskustelussa.

Lylyn mukaan työpanoksen kasvattamista tulisi nyt ensisijaisesti hakea työttömien työllistämisestä ja osa-aikatyöntekijöiden työajan pidentämisestä.

- Kolmanneksi työelämä on tehtävä sellaiseksi, että siellä on mahdollista tehdä pidempää työuraa. Lomat eivät ole se keino, jolla tähän kannattaa puuttua, Lyly jatkaa.

Elinkeinoelämän keskusliiton väistyvä puheenjohtaja, Rautaruukin toimitusjohtaja Sakari Tamminen ehdottaa Turun Sanomissa lomien lyhentämistä yhtenä keinona lisätä suomalaisten nettotyöaikaa.

Tammisen mukaan keskustelun työurista ei pitäisi koskea yksistään eläkkeelle siirtymisikää, vaan vuotuinen työaika pitää nostaa mukaan keskusteluun.

- Vuotuinen työaika on Suomessa maailman lyhyimpiä, Tamminen huomauttaa Turun Sanomissa.

Tamminen ei ota kantaa siihen, paljonko suomalaisten lomia pitäisi lyhentää tai työaikaa pidentää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot