Mainos
Mainos

SAK tyrmää Skogin esityksen

Hallituksen työllisyysohjelman johtajan Harri Skogin mukaan minimipalkoista tulisi voida tinkiä.

Lääke

Työllisyysohjelmaa johtava Harri Skog esittää pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi sisääntulopalkkaa, joka voisi olla matalampi kuin nykyinen minimipakka. Hänen mukaansa työttömän on nykyisellään lähes mahdotonta päästä kiinni työelämään muuten kuin lyhyille työllistämisjaksoille.

Hän muistuttaa, että helpot ratkaisut on tehty ja silti pitkäaikaistyöttömiä on 175 000.
Työntekijöiden irtisanomisturvan lisäämistä Skog ei kannata, koska se tarkoittaisi hänen mielestään työn hinnan nostamista.

SAK: Työpaikkoja ei tulisi

SAK tyrmää Skogin esityksen. Keskusjärjestön hallituksen mukaan esitetty palkka ei synnytä lisää työpaikkoja.

SAK katsoo, että pitkäaikaistyöttömien palkkaaminen ei ole kiinni taloudellisista kannustimista; työllistämis- ja yhdistelmätukia saa jo nyt enimmillään lähes 800 euroa.

TT: Hyvä keino

Teollisuuden ja työnantajien TT pitää Skogin esittämää sisääntulopalkkaa hyvänä keinona pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi. TT:n osastopäällikkö Risto Alanko korostaa, että nykyisen laajuista työttömyyttä ei pystytä vähentämään, ellei tehokkaampia keinoja oteta käyttöön.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 29.03.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot