Mainos
Mainos

SAK valmis palkkaneuvotteluihin tietyin ehdoin

SAK on valmis neuvottelemaan työllisyys- ja kasvusopimuksen jatkosta, kunhan työttömyysturvaan ei tässä vaiheessa puututa, ja neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta lykätään ensi vuodelle.  

Puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan hallituksen päätös valmistella ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkausta syksyn aikana yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa on ensi askel asioiden viemiseksi eteenpäin.

Muutama SAK:lainen liitto on jo aiemmin ilmoittanut jättäytyvänsä pois työllisyys- ja kasvusopimuksen ensi vuotta koskevista palkkaneuvotteluista, mutta muut ovat Lylyn mukaan mukana.

Yhteiskuntasopimuksesta pitää SAK:n mukaan neuvotella vasta ensi vuonna.

– Sen aika ei ole nyt. Nyt pitää tehdä ensimmäiseksi työllisyys- ja kasvusopimus, jos se on mahdollista tehdä, ja sen jälkeen katsoa yhteiskuntasopimusneuvotteluja, Lyly sanoo.  

Lylyn mukaan työttömyysturvasta ei ole mahdollista leikata 200:aa miljoonaa, kuten hallitus on kaavaillut.  

– Jos se otettaisiin ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta, se tarkoittaisi seitsemän prosentin työttömyysturvan heikennystä kaavamaisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme