Mainos
Mainos

SAK: Viime vuonna irtisanottiin ennätyksellisen vähän

SAK kertoo, että irtisanottujen työntekijöiden määrä oli viime vuonna ennätyksellisen alhainen. Myös yt-neuvottelut koskivat entistä harvempaa työntekijää.

SAK:n mukaan viime vuonna irtisanottiin yhteensä 3 276 henkilöä. Luku on SAK:n tilastoissa alhaisin kymmeneen vuoteen, jolloin tietoa irtisanotuista alettiin kerätä. Tilastot on kerätty pörssitiedotteista ja muista julkisista lähteistä, eivätkä ne sisällä kuntien tietoja.

Ennätysalhaisten irtisanomislukujen kerrotaan heijastavan Suomen taloudessa viime vuonna alkanutta myönteistä virettä, kertoo SAK:n johtaja Hannu Jouhkin.

Irtisanomisten määrä vähentyi lähes kaikilla yksityisen sektorin toimialoilla

Vuoteen 2016 verrattuna usealla alalla irtisanomiset vähentyivät selvästi. Kaupan aloilla irtisanottiin 82 prosenttia ja kuljetusaloilla 78 prosenttia vähemmän. Informaatio- ja viestintäaloilla sekä koulutusaloilla määrä väheni 75 prosenttia ja teollisuudessa 63 prosenttia. Irtisanomiset kasvoivat hieman rahoitus- ja vakuutusalalla.

Myös yt-neuvotteluista saatiin ennätysalhaisia lukuja. Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä oli 23 060 työntekijää ja henkilöstömäärän vähennystarve oli yhteensä 5 871 henkilöä. Määrä on SAK:n tilastoissa pienempi kuin kertaakaan vuoden 2007 jälkeen.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme