Mainos
Mainos

SAK: Vuokratyösuhteet vakituisiksi

Käyttäjäyrityksen henkilöstön asema on kuitenkin turvattava vuokratyövoimaa käytettäessä.

SAK haluaa vuokratyösuhteet pääosin vakituisiksi. Järjestö esittää tuoreessa raportissaan Pelisäännöt vuokratyölle myös käyttäjäyrityksen henkilöstön edustajien neuvotteluoikeuksien laajentamista. SAK esittää myös takuupalkasta sopimista, jos vuokratyöyritys ei pysty tarjoamaan työntekijälleen työtä.

Vuokratyöntekijöiden työterveyshuolto on SAK:n mielestä nostettava vähintään käyttäjäyrityksen työntekijöiden tasolle. Niin ikään käyttäjäyrityksen henkilöstön asema on turvattava vuokratyötä käytettäessä.

SAK katsoo, että vakituinen työsuhde asettaisi vuokratyöntekijät yhdenvertaiseen asemaan suhteessa muihin työntekijäryhmiin riippumatta siitä, kuka on heidän työnantajansa.

Käyttäjäyritysten luottamusmiesten valtuuksia on SAK:n mielestä laajennettava, koska he eivät nykyisin voi kunnolla puuttua vuokratyövoiman käyttöön ja heidän työsuhteidensa epäkohtiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot