Mainos
Mainos

Sakkoja ropisi uhkauskirjeistä

Tamperelainen Seppo Lehto tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina laittomasta uhkailusta 80 päiväsakkoon. Sakkojen, yhteensä 1480 markan lisäksi hän joutuu korvaamaan kahdelle asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä 3 000 ja 4 000 markkaa. Lehtoa syytettiin myös kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, mutta tämä syyte hylättiin.

Asianomistajat, venäläisen Ria Novosti -uutistoimiston johtaja, Venäjän kansalainen Leonid Laakso sekä Suomenmaa-lehden toimittaja Seppo Kuisma olivat saaneet syytetyltä suunnilleen samansisältöiset uhkauskirjeet. Laaksolle syytetty oli lähettänyt myös kopion aseenkantoluvastaan. Tuomio perustui vahingonkorvauslakiin, jonka mukaan oikeuskäytännössä on katsottu laittoman uhkauksen oikeuttavan korvaukseen henkisestä kärsimyksestä.

Tamperelainen oli lähettänyt kolmelle uutistoimistolle, Venäjän ja Yhdysvaltojen Suomessa oleville suurlähetystöille sekä useille yhteiskunnallisesti merkittävissä asemissa oleville suomalaisille kirjeitä, joissa hän oli tuonut julki mielipiteensä Neuvostoliitolle sodan jälkeen luovutetuista alueista.

Kirjeiden sävy oli uhkaava. Niissä annettiin ymmärtää, että vastaanottajat välttyvät seuraamuksilta, mikäli he korjaavat suhtautumisensa ja saattavat julkisuuteen miehen tarjoamia lausumia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme