Mainos
Mainos

Sakkojen perintä mahdolliseksi EU-maiden välillä

Jatkossa Suomessa voidaan periä esimerkiksi liikennesakkoja, jotka on saatu toisessa EU-maassa.

Sakkoja ja rikoksen tuottamaa hyötyä voidaan tulevaisuudessa periä EU-maiden välillä. Oikeusministeriön työryhmä on valmistellut esityksen, jossa Suomen järjestelmää sopeutetaan EU:n puitepäätöksen vaatimalla tavalla. EU edellyttää, että muutokset ovat voimassa ensi vuoden maaliskuussa.

Työryhmän mukaan Suomen viranomaiset voisivat tuolloin karhuta esimerkiksi liikennesakkoja, jotka suomalainen on saanut toisessa EU-maassa. Vastaavasti Suomessa saadut sakot voisi lähettää perittäväksi toiseen EU-maahan.

Sakkojen periminen on tätä nykyä mahdollista vain Pohjoismaiden välillä. Uusi käytäntö koskisi sekä rikesakkoja että tuomioistuimen ja syyttäjän määräämiä sakkoja. Myös esimerkiksi todistelukustannuksia voitaisiin periä toisessa EU-maassa. Toisen jäsenvaltion ei tarvitsisi periä alle 70 euron sakkoa. Suomessa määrätyt pysäköintivirhemaksut eivät myöskään kuuluisi järjestelmän piiriin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot