Mainos
Mainos

Sakkoturva lopetti - muut yritykset jatkavat samoilla linjoilla

Viime vuoden lopulla paljon keskustelua herättänyt sakkomaksupalvelu on lopettanut toimintansa.

Savon Sanomien mukaan Suomen Autoturvan Sakkoturva-palvelu lopetti rikesakkojen maksamisen asiakkaidensa puolesta, kun kuluttajavirasto oli huomauttanut sen markkinoinnin olevan lainvastaista. Suomen Autoturva tarjosi kiinteähintaista vuosisopimusta, jonka perusteella asiakkaan saamat rikesakot olisi maksettu hänen puolestaan.

Kuluttajaviraston kannasta huolimatta kaksi muuta yritystä - Suomen rikesakkoturva Oy ja Sakkovakuutus - on käynnistänyt samantapaisen palvelun.

Lehden mukaan Kuluttajavirasto aikoo selvittää uusienkin yrittäjien toimintamallit asiassa.

– Jos tällainen markkinointi osoittautuu nyt laajamittaisemmaksi, pohdimme, mihin toimiin ryhdymme, sanoo Kuluttajaviraston lakimies Henriikka Rosti Savon Sanomissa.

Viraston mukaan erilaiset sakkovakuutukset eivät ole hyvän tavan mukaisia, koska sallitun ajonopeuden ylittäminen on säädetty rangaistavaksi rikoslaissa. Sakkomaksupalvelut kyseenalaistavat Kuluttajaviraston mukaan kuluttajien velvollisuuden noudattaa tätä lakia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme