Mainos
Mainos

Sakkovangeista kapina eduskunnassa

Sakkojen muuntorangaistuksista luopuminen herättää kiivasta vastarintaa eduskunnassa.

Lakiesityksestä mietinnön laativa lakivaliokunta hyväksyi sakkojen muuntorangaistuksen poistamisen keskiviikkona äänin 10-7. Hallitusryhmien edustajista kokoomuksen Lyly Rajala ja keskustan Markku Pakkanen äänestivät vastaan.

Laki tarkoittaa, että poliisin kirjoittamia sakkoja ei enää voisi muuttaa vankeudeksi. Hallitus on perustellut esitystään sillä, että muuntorangaistusten istujat ovat yleensä varattomia ja päihdeongelmaisia, jotka tarvitsisivat vankilan sijaan tukitoimia.

Rajalan mukaan suurin osa sakon istujista on kuitenkin muista rikoksista tuomittuja ammatti- ja taparikollisia, jotka näin pääsisivät sakoistaan ilman mitään rangaistusta.

Rajala kirjoittaa blogissaan aikovansa ryhmän painostuksesta huolimatta äänestää suuressa salissakin lakia vastaan. Kapinarintamaan ilmoittautui keskiviikkona myös toinen kokoomusedustaja, Sanna Lauslahti. Hän katsoi asian olevan omantunnon kysymys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme