Mainos
Mainos

Sakkovankien määrää vähennetään?

Sakkovankien määrää aiotaan vähentää. Sosiaali- ja terveysministeriön esityksen mukaan sakkovankien määrää vähennettäisiin noin neljäsosaan nykyisestä.

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä oikeusministeriön selvitysmiehet ehdottavat, että sakkonsa maksamatta jättänyttä ei enää voitaisi passittaa vankilaan, jos tämä olisi varaton.

Alle 18-vuotiaana tehdyistä rikoksista saatuja sakkoja ei myöskään muutettaisi vankeudeksi. Epävarmoissa tapauksissa muuntoasian ratkaisisi tuomioistuin.

Sakkovankien määrä on lisääntynyt viime vuosina Suomessa huomattavasti. Heidän yleisimpiä rikoksiaan ovat näpistykset.

Nykyisin ulostonkin jälkeen maksamatta jääneet sakot sovitetaan vankilassa siten, että kaksi päiväsakkoa vastaa yhtä päivää vankilassa.

Sakon muunnosta ei kuitenkaan kokonaan luovuttaisi vaan tarvittaessa sitäkin voitaisiin käyttää. Sakkovankien määrä vähenisi arviolta neljäsosaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.05.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot