Mainos
Mainos

Sakot myös pienistä ylinopeuksista

Kyseessä on kokeilu, joka laajenee syksyyn mennessä koko maahan. Tällä hetkellä mukana ovat Helsingin, Lahden ja Porin liikenneturvakeskukset.

Vähäisetkin ylinopeudet voivat jatkossa johtaa sakkoihin. Osa poliisin nopeusvalvontakameroista on kuvannut vuoden alusta alkaen myös pienet ylinopeudet. Aikaisemmin kamerat kuvasivat vain autot, joiden nopeus ylitti rajoituksen selvästi.

Keskisuomalaisen mukaan useista pienistä ylinopeuksista lähetetään auton haltijalle kirjallinen muistutus. Useasta muistutuksesta voi saada rikesakon tai sakon.

Sakotuskäytäntöä pitää kuitenkin vielä kehittää, sillä sakko on osoitettava ylinopeuksiin syyllistyneelle kuljettajalle auton haltijan sijaan.

Muistutuksia on kirjoitettu nopeusvalvontakameroiden kuvien perusteella jo yli 2000. Kokeilussa ovat mukana Helsingin, Lahden ja Porin liikenneturvallisuuskeskukset. Uudistus otetaan syksyyn mennessä käyttöön koko maassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme