Mainos
Mainos

Saksa ja Itävalta jatkavat kieliboikottia

Saksa ja Itävalta eivät osallistu EU-maiden kulttuuriministereiden epäviralliseen kokoukseen Savonlinnassa.

Maat boikotoivat Suomen puheenjohtajakauden alusta lähtien sellaisia EU:n epävirallisia ministerikokouksia, joissa saksaa ei käytetä virallisena työkielenä. Kulttuurista ja audiovisuaalisista asioista vastaavien ministereiden kokous alkaa ensi sunnuntaina. Edellisen kerran maat jättivät väliin teollisuusministereiden kokouksen Oulussa kuun alussa.

Saksan Helsingin-suurlähetystö kiistää Saksan pyrkivän lisäämään saksan kielen tulkkausta EU:n epävirallisissa kokouksissa. Lähetystön tänään julkistamassa tiedotteessa tähdennetään, että pyrkimyksenä on vain jatkaa aiempien vuosien käytäntöä.

Lähetystön mukaan EU:n puheenjohtajamaassa pidetyissä epävirallisissa kokouksissa saksa on tulkattu täydellisesti myös Ranskan, Britannian, Luxemburgin, Alankomaiden ja Irlannin isännöimissä kokouksissa, ei siis vain Saksan ja Itävallan puheenjohtajakaudella.
(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme