Mainos
Mainos

Saksalainen vauvanruoka mahdollisesti myrkyllistä

Saksalaisvalmistaja vetää pois markkinoilta vauvanruokaerän vakavan bakteerin vuoksi.

Saksalaisen HiPP-tuotemerkin luomubanaani- ja persikkasosepurkeista epäillään löytyneen Tanskassa vakavaa ruokamyrkytystä aiheuttavaa clostridium botulium -bakteeria. Kyseessä on yksi maailman vahvimmista bakteerimyrkyistä. Ainakin yksi tanskalainen lapsi on sairastunut vakavasti.

Myrkyllisen tuote-erän viimeinen myyntipäivä on tämän vuoden lopussa eli 31.12.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan Hipp-tuotteita on myynnissä suomalaisissa ruokakaupoissa, mutta pitää epätodennäköisenä, että myrkyllistä tuote-erää olisi enää kauppojen hyllyillä. Kyseistä tuote-erää tuli Suomeen viimeksi vuosi sitten ja parasta ennen -päiväys umpeutuu pian.

Eviran ylitarkastaja Taina Niskasen mukaan vanhemmilla ei ole syytä huoleen.

- Jos jotain oireita ilmaantuu (Hipp-tuotteen syomisen jälkeen), niin silloin on otettava välittömästi yhteys lääkäriin, mutta tuotettahan ei ole enää markkinoilla. Jos jollain on kuitenkin tätä tuotetta kotona, niin sitä ei pidä käyttää.

Tanskan viranomaiset ovat ottaneet näytteitä myrkylliseksi epäillystä vauvanruoka-erästä. Täsmällisiä tutkimustuloksia lähipäivinä.

Myymälöitä ja kuluttajia pyydetään palauttamaan soseet, joissa on parasta ennen -päiväys 31.12.2008 ja eräkoodi L35655.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme