Mainos
Mainos

Saksan liittopresidentti Rau saapui Suomeen

Saksan liittopresidentti Johannes Rau ja rouva Christina Rau saapuivat aamupäivällä kolmipäiväiselle valtiovierailulle Suomeen.

Heitä kuljettanut erityiskone laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle kello yhdentoista aikaan. Suomen hallituksen puolesta vieraita oli vastassa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Viralliset vastaanottojuhlallisuudet pidetään ennen puoltapäivää presidentinlinnan edustalla. Presidentti Raun ja presidentti Tarja Halosen keskustelut ovat vuorossa heti vastaanottojuhlallisuuksien jälkeen.

Vierailun aikana keskustellaan Euroopan ajankohtaisista aiheista. Keskeisiä aiheita ovat EU:n laajeneminen ja turvallisuuspolitiikka.

Presidentti Tarja Halonen on valmistautunut kertomaan myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin äskeisen valtiovierailun tunnelmista. Saksassa liittopresidentti ei käytä poliittista valtaa. Asemassaan hänellä on kuitenkin runsaasti vaikutusvaltaa.

Liittopresidentti Rau ja rouva Rau osallistuvat huomenna Helsingin Saksalaisen koulun 120-vuotisjuhlaan sekä tutustuvat mm. Hvitträskin arkkitehtikotiin Kirkkonummella.

Tuttuun tapaan valtiovierailu vaikuttaa Helsingin keskustan liikennejärjestelyihin. Aika ajoin liikenne joutuu odottamaan, kun vieraat siirtyvät paikasta toiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme