Mainos

Salainen järjestötutkimus suomii SAK:ta

(MTV3/Päivi Anttikoski)

MTV:n uutisten haltuunsa saama salainen järjestötutkimus paljastaa SAK:n rajun alamäen. Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä parhaiten menestyi Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Yleisarvosana

Suomen palkansaajien keskusjärjestö SAK:n arvovalta on romahtanut päättäjien keskuudessa.Taloustutkimuksen salaisessa VIP 2007 tutkimuksessa jopa kolmasosa vastaajista antaa huonon yleisarvosanan keskusjärjestön toiminnasta. SAK:n yleisarvosana oli tutkimuksessa 7,12. Parhaimman arvosanan sai Elinkeinoelämän keskusliitto yleisarvosanalla 7,88.

Arvovalta

Neljä vuotta sitten SAK nautti yhdessä EK:n kanssa arvostetuinta asemaa järjestökentässä. Nyt 2007 SAK:n arvovalta on pudonnut noin kahdellakymmenellä prosentilla. SAK kuitenkin on vielä niukasti arvovallassa STTK:n edellä ja noin parikymmentä prosenttia yli Akavan.

Tulevaisuuden näkymät

Parhaimmat tulevaisuudennäkymät ovat päättäjien mielestä EK:lla. Yli puolet (55%) vastaajista piti sitä EK:n vahvuutena. Työntekijäjärjestöistä parhaimmat näkymät ovat Akavalla, ja myös STTK:n osalta tulevaisuuteen liittyvät arviot ovat enemmän myönteiset kuin kielteiset.Sen sijaan päättäjien usko SAK:n näkymiin on romahtanut vuodesta 2003 vuoteen 2007 neljäkymmentä prosenttia.

Neuvottelu- ja yhteistyökyky

Kolmasosa vastaajista arvioi EK:n, STTK:n ja Akavan neuvottelu-ja yhteistyökyvyn järjestöjen vahvuudeksi.Kaikkien kolmen osalta arviot ovat likimain aivan samat. Sen sijaan SAK:n neuvottelu-ja yhteistyökyky on pudonnut rajusti neljässä vuodessa. Vielä 2003 SAK:ta pidettiin työmarkkinajärjestöjen ykkösenä yhteistyökyvyltään, nyt huonoimpana. Pudotusta noin kolmekymmentäprosenttia 2003 arvioon.

Viestintä

Päättäjistä joka viides pitää SAK:n viestintää sille vahvuutena, mutta peräti puolet heikkoutena. Myös muiden työntekijäjärjestöjen osalta heikkouksia on enemmän kuin vahvuuksia. Elinkeinoelämän keskusliiton viestintä arvioidaan puolestaan onnistuneeksi; 44% vastaajista pitää sitä vahvuutena, ja viidennes heikkoutena.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot