Mainos
Mainos

Salainen klinikka tavoitti siirtolaiset

Luvatta Suomessa oleilevia siirtolaisia varten perustettu klinikka on onnistunut tavoittamaan siirtolaisia.

Siirtolaisia on käynyt säännöllisesti tämän kuun alussa avatulla klinikalla, jonka sijainti on salainen.

Siirtolaiset, joilla ei puuttuvan sosiaaliturvatunnuksen takia ole oikeutta julkisiin terveydenhuoltopalveluihin, saavat klinikalla maksutonta perushoitoa. Yhtenä iltana viikossa auki olevalla vastaanotolla on käynyt kolmesta viiteen potilasta viikossa.

- Siellä on käynyt muun muassa raskaana olevia naisia, jotka eivät pääse Suomessa neuvolaan, kertoo klinikan perustaja, Diakonissalaitoksen päihdelääkäri Pekka Tuomola.

Synnytys johtanut karkottamiseen

Raskaana olevat naiset saavat klinikalla neuvontaa, mutta synnytystä varten heidän tulee mennä sairaalaan. Sairaaloiden kuuluu huolehtia synnyttäjistä, vaikka heillä ei olisi Kela-korttia.

Paperittomat eivät mielellään hakeudu sairaalaan, sillä he pelkäävät hoitohenkilökunnan narauttavan heidät viranomaisille.

- On käynyt sellaistakin, että synnyttämässä olevasta naisesta on kerrottu, ja hänet on heti synnytyksen jälkeen karkotettu maasta, kertoo Tuomola.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme