Mainos
Mainos

Salakalastajat jäävät omaan koukkuun

Salakalastus on kaikkein järjestelmällisintä siellä missä kalastus on kokonaan kielletty. Salakalastajat ovat luoneet ovelia strategioita saadakseen toimia rauhassa, selviää Kalatalouden Keskusliiton vetämästä valtakunnallisesta HotSpot kalastuksenvalvontahankkeesta.

Salakalastajat liikkuvat yöaikaan, jolloin valvojien ei uskota olevan liikkeellä. Salakalastajat käyvät tiedusteluretkillä ilman kalastusvälineitä kartoittamassa parhaat kalastuspaikat. Mikäli valvojia havaitaan, paikalle ei tulla.

Kotkalainen kalastuksenvalvoja Niko Lehtola kertoo, että tuloksia alkoi tulla, kun ymmärrettiin ajaa auto piiloon ja mennä itsekin piiloon.

- Hetken kuluttua kuulimme pimeässä juoksuaskelia ja näimme kuinka juuri tapaamamme miehet juoksivat tietä pitkin vavat ja reput heiluen, kuvailee Lehtola.

Arvokalat, kuten lohi ja taimen, nousevat syksyn tullen jokiin kutemaan. Esimerkiksi voimalaitospatojen alapuoliset kieltoalueet ovat erittäin suosittuja salakalastusalueita ja arvokalakannat haavoittuvia.

HotSpot-hankkeen rahoittajana toimii Maa- ja metsätalousministeriö. Hankkeessa valvottiin erityisesti kohteita joissa salakalastuksella on pitkät perinteet.

Maakunnallisia valvontapaikkoja eli hotspotteja oli kaikkiaan viisi, Kymenlaaksossa, Hämeessä, Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot