Mainos
Mainos

Salama iski kahteen varusmieheen

Raju ukkosrintama runteli eilen maan keskiosia. Palomiehillä oli pelkästään Etelä-Savossa kymmeniä tehtäviä yhtä aikaa, mutta vakavilta vahingoilta vältyttiin.

Taipalsaarella Etelä-Karjalassa kaksi varusmiestä sai lieviä vammoja kahdesta eri salamaniskusta. Molemmat vietiin tarkkailtaviksi Etelä-Karjalan keskussairaalaan, ja ainakin toisen oli määrä palata joukko-osastoonsa viimeistään maanantaina. Molemmat osallistuivat Pyörremyrsky-sotaharjoitukseen.

Ensimmäinen salama iski auton viereen, kun varusmies oli avaamassa lavaa. Toinen varusmies sai myöhemmin samassa paikassa iskun maan kautta.

Eniten salamoi Kangasniemellä, jossa laskettiin 190 salamaa 400 neliökilometrin alueella.

- Salamointi luokiteltiin poikkeuksellisen rajuksi, sanoi päivystävä meteorologi Petri Hoppula Ilmatieteen laitokselta.

Mikkelin pelastuslaitoksen alueella tuhoutui ainakin viisi rakennusta, muun muassa pari latoa, rantasauna ja kakkosasunto. Kaikki syttyivät salamasta. Lisäksi ukkonen jumiutti hissejä ja laukaisi automaattihälytyksiä.

Rintama toi myös rankkoja kuuroja. Vesi pääsi muun muassa Mikkelin keskustan Cumulus-hotellin tiloihin. Isoja vahinkoja hotelli ei kuitenkaan kärsinyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme